7 Ocak 2012 Cumartesi

BEBEĞİMİN İLK PARTİSİ

Baby shower’ ın Türkçesi yok çünkü bir Türk geleneği değil ve son 5 senedir yaygınlaşmış bir kutlama. Bir çok kişiye bundan 5-6 sene öncesine kadar gereksiz bir Amerikan özentisi olarak gelse de gün geçtikçe Türkiye’de de yaygınlaştı. Şuan için Türkçe kelime olarak bir karşılığı olmasa da biz buna 
Bebeğimin İlk Partisi diyoruz…

Bebeğimin İlk Partisi, anne adayının yakın arkadaşları ve aile yakınları tarafından, bebeğin ihtiyaçlarını hediye etmek amaçlı, anne adayına sürpriz ve onu doğum öncesinde rahatlatmak, eğlendirmek için düzenlenen, tüm sevdiklerinin katıldığı samimi ve eğlenceli bir kutlamadır. Hamileliğin 7. ve 8. ayı içerisinde düzenlenmesinde fayda vardır çünkü 9. ayda anne adayının hareketleri zorlaşabilir ve bu kutlama onun için bir eziyete dönüşebilir. Tabii bir de bebeğin bir çok ihtiyacı 8. aydan sonra tamamlanmış olabilir.Kısacası Bebeğimin İlk Partisinin olması, 7. ve 8. ay içerisinde düzenlenmesi, bebeğin ihtiyaçlarına göre hediyelerin alınması, eğlenceli ve samimi bir kutlama olması tavsiye edilendir.

Bu Kutlama Nasıl Düzenlenmelidir?
Öncelikle bu kutlamanın tüm detaylarından sorumlu olacak, anne adayına yakın, anne adayının tüm zevklerini bilen bir arkadaş veya akraba işi üstlenmelidir. Bu kişi öncelikle kendisine “Yapılması gerekenler” listesi düzenlemeli ve tüm işleri bu liste üzerinden takip etmelidir.


Hiç yorum yok: